Zoekt u professionele- of hobby lasapparatuur, Johan Welding Service staat voor u klaar.

Wij kopen en verkopen lasapparaten. In onze webshop vind u verschillende soorten lasapparaten van verschillende merken. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres voor een uitgebreid assortiment toevoegmateriaal, lashelmen, beschermingsartikelen en reserve onderdelen. Zoekt u professionele lasapparatuur of hobby lasapparatuur? Wij regelen voor u de juiste lasapparatuur. Bij JWS treft u een uitgebreid en voordelig assortiment aan van MIG lasapparaten en TIG lasapparaten. Ook lashelmen, lasdraad, laselektroden en persoonlijk beschermingsmiddelen kunt u via ons bestellen. Wij leveren u snel en op de juiste plek de benodigde lasapparatuur. Wij bieden altijd kwaliteitsproducten aan tegen scherpe prijzen.

TIG is de afkorting voor Tungsten Inert Gas en stamt af van de Engelse naam voor wolfraam (tungsten) en het gebruik van een inert gas. Bij een TIG lasapparaat wordt de warmte verkregen door een plasmaboog te trekken tussen een wolfraam elektrode en het werkstuk. Door de hoge smelttemperatuur van wolfraam (3410 â°C) is dit een niet afsmeltende elektrode. De temperatuur van het werkstuk ligt doorgaans tussen de 6000 à  7000 °C, maar door de koelende werking van het langsstromende beschermgas heeft de elektrode maar een derde van de temperatuur van het werkstuk. Het toevoegmateriaal wordt apart, handmatig en in het smeltbad toegevoegd. Wij passen deze methode toe op dunnen platen, RVS en Aluminium constructies.

MIG lasapparaten wordt ook wel MIG/MAG lasapparaten of CO2 lasapparaten genoemd. MIG/MAG staat voor Metal Inert Gas/Metal Active Gas. Het zijn eigenlijk twee soorten maar omdat het enige verschil het gebruikte gas is wordt het toch als eenzelfde soort gezien. Bij deze twee lasprocessen wordt er tijdens het lassen continu een draad aangevoerd. Tussen deze draad en het werkstuk wordt de boog in stand gehouden. Bij het gebruik van een MIG lasapparaat wordt het smeltbad beschermd door een beschermgas. Bij MIG-lassen gaat het om een inert gas zoals argon of mengsels van argon met waterstofgas en helium.  Bij MAG gaat het vooral om een actief gas zoals koolstofdioxide of argon menggassen met AR, CO2 en O2. Dit word onder meer toegepast bij Staal.